Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • Totaaloplossingen
  • Persoonlijk contact

Li-ion heftruck voor Eckhardt Mengvoeders

Eckhardt Mengvoeders heeft een nieuwe driewiel heftruck aangeschaft bij PTB Transportmiddelen. De machine, een TransClusion FBE20LT, heeft 2 ton hefvermogen, een li-ion batterij, joystick-bediening en een driedelige hefmast. Het bedrijf ontwikkelt mengvoeders voor de veehouderij, is een groothandel in huisdier- en paardenvoeders en brengt duurzame bodemverbeteraars en meststoffen op de markt. Deze producten worden geleverd aan veehouders, akkerbouwers, detailhandel en particulieren. Voor het verplaatsen van voorraden in het magazijn en het laden en lossen van vrachtwagens zocht het bedrijf een multifunctionele machine.

li ion driewiel heftruck 2 ton

Joysticks, sideshift én vorkverstelling

Bij Eckhardt worden paletten van verschillende afmetingen gebruikt. Om als bestuurder niet steeds van de heftruck af te hoeven om de vorken te verstellen, is de machine voorzien van een hydraulische vorkverstelling. Met behulp van de ook aanwezige sideshift-functie worden de pallets precies op hun plaats gezet. Aan de bestuurdersstoel is een armsteun met bedieningsinstrumenten bevestigd, waaronder de rijrichtingschakelaar en joysticks voor het heffen, neigen, sideshiften en vorkverstellen. De onderhoudsvrije lithium batterij levert de energie.  

heftruck joysticks

Besparing op onderhoudskosten

Dankzij de uitgebreide functies van de nieuwe TransClusion machine kon het bedrijf  daardoor tegelijkertijd  een Jungheinrich én Caterpillar heftruck vervangen. Dit in combinatie met de batterij en rij- en pompmotoren, die allemaal onderhoudsvrij zijn, zorgt voor een forse besparing op onderhoudskosten.

Meer weten of li-ion batterijen?           Lees meer.

Veevoeding en kunstmest op maat

Samen met veehouders en akkerbouwers ontwikkelt Eckhardt recepten voor mengvoeders en kunstmest-blends rekening houdend met de agrariër, het dier, de bodem en het milieu. De distributie van de producten wordt door het bedrijf zelf verzorgd. Voor meer informatie: www.eckhardt-mengvoeders.nl

Wil je meer weten over de TransClusion FBE20LT? 

Download hieronder de brochure, of neem contact op voor gratis advies en informatie over deze heftruck.

Bekijk brochure

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wij leveren machines van o.a. de volgende merken: