Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • Totaaloplossingen
  • Persoonlijk contact

Nieuwe Li-ion heftruck mét vorkenspreider voor Huizinga Chemisch Reinigen

Ergens zo enthousiast over zijn dat je niet kunt wachten om het te gebruiken, herken je dat? Dit geldt zeker voor Menno Huizinga.  Na een succesvolle demo was Huizinga binnen een week overtuigd van de voordelen van de FBE30LF Li-Ion heftruck van TransClusion.

Vanwege de steeds strengere milieu eisen en de voordelen van een elektrische machine ten opzichte van een machine die schadelijke uitlaatgassen uitstoot, besloot Huizinga de huidige 5 LPG heftrucks te vervangen door elektrische heftrucks van PTB. De eerste stap is nu gezet met de ingebruikname  van de nieuwe elektrische TransClusion heftruck die werd geleverd door PTB Transportmiddelen b.v.  De FBE30LF is een heftruck die gebaseerd is op het robuuste chassis van een diesel heftruck, in combinatie met de voordelen van elektrisch rijden en moderne li-ion batterijtechnologie.

Over Huizinga Chemisch Reinigen

Menno Huizinga in Stitswerd is een specialist in ontlakken, spuiten en stralen. Veel machines, constructie-, installatiedelen, veelal van staal, gaan door de handen van Huizinga en zijn medewerkers. Een milieuvriendelijke en wendbare heftruck is bij deze werkzaamheden onmisbaar. De heftruck wordt in en rondom de werkplaats ingezet voor het interne transport van de te behandelen producten. Door de vorkenspreider met een openingsbereik van meer dan 2 meter wordt het hanteren van de te behandelen producten  een stuk eenvoudiger. 

FBE30LF; Gebruiksvriendelijk en weinig onderhoud nodig

De FBE30LF is een elektrisch aangedreven vorkheftruck die voorzien is van grote banden en daardoor veel bodemvrijheid heeft. De Li-ion batterij is onderhoudsvrij wat resulteert in besparing van tijd en kosten. Een belangrijk voordeel is dat de lithium batterij een wel 3 keer langere levensduur heeft dan een conventionele batterij. De batterij kan op elk willekeurig moment worden bijgeladen, ongeacht het energieniveau en zonder dat de batterij er schade van ondervindt. Zet de heftruck tijdens de lunch aan de lader en na een half uur rijdt hij weer weg met een batterij die alweer voor 80% is opgeladen. Hierdoor is een li-ion heftruck bijna 24 uur per dag inzetbaar, zonder dat de batterijen moeten worden gewisseld.

Net zoals de lithium batterij zijn ook de stille wisselstroommotoren van de FBE30LF volledig onderhoudsvrij.  Bijzonder is de mogelijkheid om de heftruck uit te voeren met een telematica systeem, waardoor de truck overal gevolgd en beïnvloed kan worden. Daarmee loopt TransClusion ver voor op andere leveranciers.

Langdurige relatie

PTB stelt het vertrouwen van Menno Huizinga in de producten van PTB erg op prijs en wenst de chauffeurs van Huizinga veel veilig werkplezier op de nieuwe lithium heftruck! PTB en Huizinga Chemisch Reinigen rekenen op een langdurige voortzetting van de samenwerking.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wij leveren machines van o.a. de volgende merken: