Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • Totaaloplossingen
  • Persoonlijk contact

PTB Special Products sleept order binnen voor maatwerk batterij wisselwagens in Singapore

palletwagen 7 ton voor batterij vervoer

PTB Special Products heeft een grote opdracht gekregen voor de levering van op maat gemaakte batterij wisselwagens. Op de containerterminal van Singapore worden elektrische AGV’s gebruikt voor het onbemand en automatisch verplaatsen van zeecontainers. Om 24/7 beschikbaarheid van deze carriers te kunnen garanderen moeten de batterijen regelmatig gewisseld worden. Daarvoor heeft PTB speciale 7-tons platformtrucks ontwikkeld.

65 miljoen containers

Het havengebied van Singapore wordt in 2030 vervangen door de nieuwe Tuas Mega Port, waarmee de huidige capaciteit van 35 miljoen containers per jaar zal toenemen tot 65 miljoen. De AGV containersystemen en de PTB batterijwissel machines zullen een cruciale rol spelen in de efficiëntie van de op één na grootste haven van de wereld.

7 ton pallet truck

7 ton zware batterijen

De machinebouwer uit Groningen was een van de kandidaten voor de ontwikkeling van de op maat gemaakte wisselwagens. Naast de standaard functies zoals heffen, verplaatsen en positioneren van de 7 ton zware batterijen, waren de belangrijkste eisen gericht op minimale afwijkingen tijdens het plaatsen van de batterij, en buitengewone precisie van de bediening. Met behulp van een sideshift functie en radiografische afstandsbediening kan de batterij nauwkeurig en veilig in de AGV geplaatst worden.

Het vertrouwen van het Singaporese havenbedrijf in de kwaliteit en technische mogelijkheden van PTB als ontwikkelaar van speciale machines, gaven na een intensief R&D traject de doorslag in de keuze voor PTB Special Products.

Speciale en zware toepassingen

PTB Special Products levert hoogwaardige transportmiddelen en is gevestigd in Groningen. Al in 1976 begon het bedrijf met de ontwikkeling van een eigen lijn batterij-aangedreven transportmiddelen. Tegenwoordig ligt de nadruk op maatwerk transportmiddelen voor speciale en zware toepassingen. Wereldwijd worden honderden maatwerk palletwagens, stapelaars en elektrotrekkers van PTB gebruikt voor complexe logistieke taken, bij bedrijven zoals Philips, Deutsche Bahn, ASML, Mercedes-Benz en Hitachi. PTB Special Products beschikt over twee eigen productielocaties in Groningen. Het bedrijf maakt onderdeel uit van PTB Group.

Meer informatie over onze maatwerk transportmiddelen is te vinden op: www.ptbspecial.com 

 

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wij leveren machines van o.a. de volgende merken: