Neem contact op
  • Opgericht in 1897
  • Totaaloplossingen
  • Persoonlijk contact

Huizinga Metalen vernieuwt met een Li-Ion heftruck

Huizinga metalen heeft een nieuwe elektrische TransClusion FBE35LF heftruck met een onderhoudsvrije lithium batterij aangeschaft. Deze moderne Li-Ion heftruck vervangt de oude LPG heftruck. Een bewuste keuze aangezien LPG steeds duurder wordt en een elektrische heftruck aanzienlijk milieuvriendelijker is.

Van hobby tot goed lopend bedrijf

Huizinga Metalen is het bedrijf voor het recyclen van oud ijzer en het kopen van nieuw metaal in de omgeving van Peize. Met ruim 250 uitstaande schroot containers bedient Huizinga zowel bedrijven als particulieren. De containers worden verzameld in Peize waar vervolgens het scheiden van het metaal plaats vindt.

De FBE35LF met rotatie en vorkenspreider

De door PTB Transportmiddelen geleverde FBE35LF is een elektrisch aangedreven heftruck met grote banden waardoor de truck veel bodemvrijheid heeft. Dit maakt de truck behendig manoeuvreerbaar  en  geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik.

Vanuit de comfortabele, ergonomisch vorm gegeven werkplek heeft de chauffeur veel zicht op het werk dat gedaan moet worden. Met het hefvermogen van 3,5 ton en de op de truck gemonteerde rotator met vorkenspreider, is het leegstorten van de containerbakken aanzienlijk eenvoudiger dan voorheen.

Vanzelfsprekend is de FBE35LF heftruck, evenals de andere Lithium heftrucks van TransClusion, uitgevoerd met krachtige geluidsarme wisselstroommotoren. De Li-Ion batterij heeft als belangrijk voordeel dat de levensduur meer dan 3 maal langer is dan die van een natte accu.

De FBE35LF kan gerust tijdens de lunchpauze aan de lader worden gekoppeld. Na een half uur is de batterij alweer voor 80% opgeladen zodat het werk zonder onderbrekingen kan door gaan.

Het is mogelijk om de FBE35LF te voorzien van een telematicasysteem. Dit systeem geeft inzicht in het gebruik van de machine en biedt mogelijkheden om de machine en het energieverbruik op afstand te checken en te managen.

Nieuwsgierig?

De FBE35LF is slechts één type uit de uitgebreide serie Li-Ion heftrucks van TransClusion. Heftrucks met Lithium batterijen zijn leverbaar met hefvermogens tot wel 10-ton.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de FBE35LF of andere Li-Ion trucks van TransClusion, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op

Wij leveren machines van o.a. de volgende merken: